Alles over Beleggen

Lees hier alle artikelen in onze categorie ‘beleggen’.

deflatie verlies van geld
Beleggen
Michel

Wat is Deflatie? Uitgebreide Uitleg

Deflatie is een daling van het algemene prijsniveau, met zowel positieve als negatieve effecten op economie en financiën. Het is dus de omgekeerde wereld van inflatie. Leer hoe deflatie van invloed is en hoe je je financiën kunt beheren en kunt beleggen in deze situatie.

Lees verder
intrinsieke waarde van bedrijven -
Beleggen
Michel

Wat is intrinsieke waarde? Uitleg voor Beleggers

Binnen de wereld van beleggen en financiën wordt vaak gesproken over intrinsieke waarde, ook bekend als boekwaarde. Dit verwijst naar de werkelijke waarde van een bedrijf of belegging. Maar wat houdt dit precies in? En waarom is het van belang dat beleggers hier rekening mee houden? Lees alles over intrinsieke waarde.

Lees verder
inflatie euro geld in hand DNB De Nederlandsche Bank deposito sparen
Beleggen
Michel

Wat is liquiditeit? Uitleg voor Beleggers

In de wereld van beleggen speelt liquiditeit een belangrijke rol. Liquiditeit verwijst naar de snelheid en gemak waarmee een bepaald investeringsproduct of activa kan worden gekocht of verkocht zonder dat dit invloed heeft op de marktprijs. Het is dus een maatstaf voor hoe makkelijk iets verhandelbaar is. Maar waarom is het zo belangrijk voor beleggers? In dit artikel leggen we het je uit.

Lees verder
broker kosten berekenen berekening aandelen spread transactiekosten rente commissie intrinsieke waarde berekening
Beleggen
Michel

Broker Kosten – Waar moet je op letten?

De juiste keuze van een broker is echt belangrijk als je gaat beleggen. In dit artikel kijken we naar hoe de kosten van een broker van invloed kunnen zijn op je financiële succes. We bespreken verschillende kosten, geven tips om ze te verlagen en helpen je bij het kiezen van een broker die aansluit bij jouw financiële doelen. Bespaar veel geld en kies de juiste broker!

Lees verder
broker aandelen beeldscherm kantoor financieel adviseur bellen
Beleggen
Michel

Wat is een Broker? Jouw Broker Gids

De rol van een broker bij beleggen is cruciaal. Ontdek wat een broker is en hoe je de juiste kiest voor je financiële doelen. In deze gids leer je alles over wat brokers doen, de verschillende brokers, alle voor- en nadelen en meer. Zo weet jij precies waar je op moet letten bij het kiezen van een broker om succesvol te beleggen.

Lees verder
zakenman geeft geld aan andere zakenman lening bedrijfsobligaties obligaties
Beleggen
Michel

Wat zijn Bedrijfsobligaties? Uitgebreide Uitleg

Bedrijfsobligaties zijn een belangrijk instrument voor bedrijven die kapitaal willen aantrekken en voor beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Bij het investeren in bedrijfsobligaties leen je geld aan het bedrijf en ontvang je een vaste rente. Het is verstandig om je portefeuille te diversifiëren en mogelijk een hoger rendement te behalen dan bij een spaarrekening. Ontdek hoe deze stabiele investeringsmogelijkheid je financiële toekomst kan versterken.

Lees verder