Beleggen is het investeren van geld in financiële instrumenten, zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen, met als doel een financieel rendement te behalen. Beleggen wordt doorgaans gezien als een manier om vermogen te laten groeien en op de lange termijn te behouden, en er kan een reeks verschillende beleggingsstrategieën en -benaderingen bij betrokken zijn.

Er zijn veel verschillende soorten investeringen die een persoon kan doen, en de specifieke investeringen die het meest geschikt zijn voor een bepaalde persoon, zijn afhankelijk van hun financiële doelen, risicotolerantie en andere factoren. Enkele veel voorkomende soorten beleggingen zijn aandelen, obligaties, onderlinge fondsen, exchange-traded funds (ETF’s) en onroerend goed.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat beleggen een zeker risico met zich meebrengt en dat het mogelijk is om geld te verliezen op een belegging. Daarom is het belangrijk om potentiële investeringen zorgvuldig te onderzoeken en te evalueren en om uw portefeuille te diversifiëren door te beleggen in een reeks verschillende soorten activa. Bovendien wordt het over het algemeen aanbevolen om advies in te winnen bij een financiële professional bij het nemen van investeringsbeslissingen.