gelduitleg logo

Freedom24 Review – Mijn Ervaringen

In de wereld van online beleggen is het kiezen van de juiste broker essentieel voor je financiële succes. Vandaag nemen we een kijkje bij Freedom24, een broker die indruk maakt met een gebruiksvriendelijke beleggingsapp. Freedom 24 richt zich nu ook op het aantrekken van Europees spaargeld met aantrekkelijke rentetarieven.

Wat is Freedom24?

Freedom24 is het Europese merk van het NASDAQ-genoteerde Freedom Holding Corp., opgericht in 2008. Het broker platform is snel bekend geworden door het aanbieden van IPO-aandelen, maar heeft het aanbod uitgebreid naar een breder scala aan beleggingsopties en spaarrente plannen. Freedom24 richt zich op een breed scala aan beleggers, van degenen die op zoek zijn naar hoge spaarrentes tot degenen die actief internationaal willen handelen in aandelen, obligaties, en ETF’s.

Het aanbod van Freedom24

Freedom24 onderscheidt zich door een divers en uitgebreid portfolio aan beleggingsopties te bieden. Waar het voorheen IPO’s (Initial Public Offerings) aanbood, richt het zich nu op verhandelen van aandelen op grote internationale beurzen, obligaties en ETF’s; Freedom24 biedt een platform dat zowel beginners als ervaren beleggers aanspreekt.

Beleggen

Wil je beleggen, dan heeft Freedom24 een groot aanbod aan aandelen, ETF’s, obligaties, opties en futures.

Aandelen

Handel in 40.000+ aandelen van 15 wereldwijde markten, waaronder VS, EU, HKEX en Kazachstan.

Een van de aspecten waar Freedom24 in uitblinkt, is het groot aanbod aan aandelen. Je hebt als belegger keuze uit 40.000+ aandelen uit maar liefst 15 wereldwijde markten. De belangrijkste markten in VS, EU en Hong Kong Stock Exchange staan hierbij. Maar je kunt bijvoorbeeld ook investeren in bedrijven in Kazachstan.

ETF's

Toegang tot 1500+ ETF’s, inclusief S&P 500 en crypto/Bitcoin ETF’s.

Geef je de voorkeur aan beleggen in ETF’s? Dan biedt Freedom24 een ruime keuze van maar liefst 1500+ ETF’s waar je uit kunt kiezen. Dit geeft je de mogelijkheid om in bijvoorbeeld de populaire S&P 500 te investeren, maar ook in Bitcoin ETF’s. Je kunt er zelfs voor kiezen enkele niche ETF’s te kopen waarmee je een heel specifiek deel van de markt dekt.

Obligaties

147.000+ mogelijkheden in staats- en bedrijfsobligaties.

Beleg je in obligaties? Dan vind je hier ook een uitgebreide selectie waar je uit kunt kiezen. Je kunt uit zo’n 147.000 staatsobligaties en bedrijfsobligaties kiezen. Dit geeft je alle mogelijkheid om je risico te spreiden en de juiste beleggingen te doen voor jouw doelstelling.

Opties en Futures

800.000+ US-stock opties, inclusief de S&P500 NANOS opties.

Voor de meer ervaren belegger die op zoek is naar strategieën met een hoger risico en potentieel hogere winst, biedt Freedom24 toegang tot meer dan 800.000 opties op Amerikaanse aandelen, inclusief de innovatieve S&P 500 NANOS opties (Engelse uitleg).

Sparen en Deposito

Een ander uniek aspect van Freedom24 is het sparen tegen hoge rentetarieven. Beleg je je geld niet, dan krijg je hoge rentes op je D-Rekening. Zet je je geld langer vast op een Savings Plan (deposito rekening) dan krijg je nog meer rente.

Zo kun je dus vermogen opbouwen op je belegd én niet belegd vermogen.

D-Rekening

Dagelijks opgebouwde rente van 3,89% (EUR) & 5,31% (USD).

Een van de unieke mogelijkheden van Freedom24 is de (dagelijkse) rente die je krijgt als je je geld op de zogenaamde D-rekening zet. Je geld staat hierbij niet vast, je kunt direct aandelen kopen of je geld terugstorten.

Je krijgt een dagelijkse rente van 3,89% voor spaartegoeden in euro (EUR) en 5,31% voor spaartegoeden in Amerikaanse dollars (USD). Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor ieder type belegger.

Savings Plan

Voor langere termijn deposito’s zijn de rentes tot wel 6,4% op EUR / 8,7% op USD.

Voor beleggers die hun geld voor langere termijn willen vastzetten, biedt Freedom24 de mogelijkheid tot het openen van een Savings Plan. Deze plannen komen met nog hogere rentepercentages, waardoor het een zeer lucratieve optie is voor spaarders die op zoek zijn naar een hoger rendement op hun deposito’s. De rentetarieven kunnen oplopen tot wel 6,4% op deposito’s in euro (EUR) en tot 8,7% op deposito’s in Amerikaanse dollars (USD). Dit is aanzienlijk hoger dan de gemiddelde rente die traditionele banken bieden, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor langetermijnspaarders.

Aanmelden bij Freedom24

Download Freedom24 in App Store

Stap 1

Download de Freedom24 app in de app store

Freedom24 App Beginscherm

Stap 2

Meld je eenvoudig aan. Klik op 'Maak een account aan' en volg de stappen.

Freedom24 Nieuws

Stap 3

Na aanmelding nog even wachten tot je wordt goedgekeurd. Ben je goedgekeurd? Dan kun je staten met handelen.

Freedom24 Kosten

Freedom24 werkt met transparante en betaalbare brokerkosten:

In het 'Smart in EUR' Pakket

Standaardtarief zonder abonnementskosten met de laagste commissie voor kleine handelsvolumes.

 • Vanaf € 0,02 per aandelen en ETF plus € 2 per order.
 • Voor Aziatische aandelen en ETF’s 0.25% + 10 KH$ (Hong Kong Dollar)
 • Voor US-aandelen en ETF’s geldt een van de laagste tarieven in Europa van $ 0,65 per contract.

Overige Provisies

 • Fondsen opnemen: Een vast bedrag van € 7 per uitgevoerde order. Commissies van tussenpersonen zijn niet in de bovenstaande opnamekosten inbegrepen.
 • Over-the-counter transacties: Voor handel die niet via de beurs verloopt wordt een courtage berekend van 0.12% van het handelsvolume.
 • Kosten depositorekening: Voor het aanhouden van een depositorekening worden kosten in rekening gebracht van $ 30 per berekende transactie.


*Ook is er nog een ‘All inclusive in USD’ tarieven plan. Dit is voor ‘Persoonlijke ondersteuning voor managers en investeringsaanbiedingen’. Omdat dit voor de meeste lezers niet van toepassing is, verwijzen we je daarvoor graag naar de website van Freedom24.

Betrouwbaarheid van Freedom24

Freedom24 is gereguleerd door MiFID II, wat de hoogst mogelijke bescherming voor investeerders waarborgt. De klantenactiva zijn verzekerd door het ICF (Investors’ Compensation Fund). De broker heeft internationaal een goede reputatie met kantoren in diverse Europese landen en een goede Trustpilot score.

Deposito Garantie bij Freedom24

Freedom24 valt niet onder het depositogarantiestelsel. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen bescherming krijgt. Er is namelijk een ander garantiestelsel van toepassing, namelijk het “Investor Compensation Fund”. Daarmee ben je tot € 20.000 gedekt. Als je samen met je partner spaart, geldt een maximum van € 40.000. Meer hierover kun je vinden op de website van Freedom24.

Klantenservice

Freedom24 heeft een Nederlandse klantenservice. Je kunt contact opnemen via live chat, e-mail en platform tickets. Je kunt ook bellen, maar dan is de klantenservice alleen beschikbaar in het Engels.

Functies van Freedom24

 • Toegankelijkheid: Freedom24 is toegankelijk via het gebruiksvriendelijke web platform en een mobiele app voor zowel iOS als Android.

 • Handelsmogelijkheden: Het platform biedt de mogelijkheid om te handelen in aandelen, ETF’s, obligaties, futures en opties op de belangrijkste Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen.

 • Realtime handelsfuncties: Gebruikers hebben toegang tot functies zoals pre- en post-markt trading. Dit zorgt voor flexibiliteit om te reageren op marktbewegingen buiten de normale handelstijden.

 • Geavanceerde analyse-instrumenten: Freedom24 biedt technische indicatoren die beleggers helpen om analyses uit te voeren.

 • Marktnieuws: Het laatste marktnieuws wordt gedeeld. Dit helpt je om op de hoogte te blijven van belangrijke gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op je beleggingen.

 • Beleggingsideeën en Marktanalyse: Bekijk inzichten en voorspellingen van investeringsbanken zoals Merrill Lynch en J.P. Morgan. Deze rubriek biedt analyses en potentieel waardevolle handelsideeën.

Sterke en Zwakke Punten

Laten we om een snel overzicht te krijgen eens kijken naar de sterke en zwakke punten van Freedom24.

Sterke Punten

Zwakke Punten

Conclusie

Freedom24 is een goede keuze voor zowel actieve beleggers, passieve beleggers en spaarders. Met veel beleggingsproducten, goede spaarrentes en een veilige omgeving, heb je alles voor succesvol beleggen en sparen. Ook nieuwkomers kunnen hun weg vinden op dit platform.

Veelgestelde Vragen

Is Freedom24 een betrouwbare broker?

Ja, Freedom24 is gereguleerd door MiFID II en je beleggingen zijn verzekerd door het ICF (Investors’ Compensation Fund). 

Waar is het hoofdkantoor van Freedom24 gevestigd?

Het hoofdkantoor van Freedom24 is gevestigd in Cyprus, maar zij hebben ook kantoren in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Ook heeft Freedom24 een Nederlandse klantenservice.

Kan ik met iDEAL betalen bij Freedom24?

Nee, het is op dit moment nog niet mogelijk om met iDEAL te betalen bij Freedom24. Wel zijn er andere betaalmethoden beschikbaar, zoals bankoverschrijving en creditcard.

Is het platform van Freedom24 geschikt voor beginners?

Ja, Freedom24 is gebruiksvriendelijk en biedt voldoende informatie om als beginners te starten met beleggen. 

Heeft Freedom24 een beleggingsapp?

Ja, Freedom24 heeft zowel een desktop platform als mobiele apps beschikbaar voor iOS en Android apparaten. Dit maakt het mogelijk om te handelen en je portefeuille te beheren waar je ook bent, zolang je maar een internetverbinding hebt.

Kan ik mijn rekening bij Freedom24 op elk moment sluiten?

Ja, je kunt op elk gewenst moment ervoor kiezen om je rekening bij Freedom24 te sluiten. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de website of door contact op te nemen met de klantenservice.

Wat zijn de contactgegevens van Freedom24?

Freedom Finance Europe Ltd

Geautoriseerd door de CySEC CIF Licentie 275/15 d.d. 20 mei 2015

Adres:

Cyprus, 4041, Limassol, Christaki Kranou 20, Freedom Tower, 5e Verdieping, Germasogeia

Representatief kantoor in Nederland

Herengracht 459-469 (Gouden Bocht Complex), 1017 BS Amsterdam

Whatsapp: +491734135912 (Engels)

Openingstijden: 09:00u – 21:00u

Disclaimer: Beleggen in effecten en andere financiële instrumenten brengt altijd het risico met zich mee dat je je kapitaal kwijtraakt. De voorspelling of prestaties uit het verleden vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. Het is essentieel om je eigen analyse te maken voordat u een investering doet.

Deel dit bericht:

Geschreven door

Michel

Michel van der Sterren, een ervaren ondernemer in persoonlijke financiën en online marketing, deelt praktische kennis en innovatieve strategieën voor geldzaken. Zijn toegankelijke artikelen bieden inzicht voor investeerders van alle niveaus. Met een creatieve geest en sterke interesse in geldbeleid, helpt Michel je een betere money mindset te ontwikkelen voor een sterker financieel leven. Heb je vragen of opmerkingen? Volg Michel dan op LinkedIn .

Inhoudsopgave

Vriendelijke Herinnering aan Onze Lezers

Welkom op ons blog, waar we ons richten op het delen van inzichten, tips en algemene informatie over persoonlijke financiën. We hopen dat de informatie die we delen nuttig en leerzaam voor je is.

Dat gezegd hebbende, willen we graag duidelijk maken dat de inhoud op deze site niet bedoeld is als financieel advies. Hoewel we ernaar streven om nauwkeurige en up-to-date informatie te verstrekken, hebben we geen AFM vergunning om financieel advies te geven.

Onze artikelen zijn bedoeld om je te helpen bij het begrijpen van verschillende aspecten van persoonlijke financiën en om je aan te moedigen om meer te leren. Maar elke financiële beslissing die je neemt, moet gebaseerd zijn op je eigen onderzoek en overwegingen, en indien nodig, met het advies van een gekwalificeerde professional.

We moedigen al onze lezers aan om vragen te stellen, kritisch na te denken en geïnformeerde beslissingen te nemen. Dank je wel voor je begrip en blijf genieten van onze content!

Meer leuke artikelen

VWRL Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Beleggen
Michel

Wat is VWRL? Vanguard ETF Uitgelegd

Ontdek de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (VWRL) en hoe deze een wereldwijde spreiding in je beleggingsportfolio biedt. VWRL biedt beleggers de kans om in duizenden bedrijven wereldwijd te investeren,

Lees verder

Disclaimer voor onze Calculators

Beste lezer,

Bedankt voor het gebruiken van onze online calculator, een handige tool ontworpen om jouw financiële planning een stuk eenvoudiger te maken. Voordat je begint, willen we enkele belangrijke punten met je delen. Onze missie is om je te informeren en te ondersteunen op je financiële reis, en daar hoort ook bij dat we duidelijk zijn over de werking en beperkingen van deze tool.

Wat doet onze calculator precies? Met deze calculator kun je een schatting krijgen van de mogelijke leenkosten, inclusief rentes en aflossingen, gebaseerd op de informatie die je invoert. Klinkt handig, toch? We hopen dat het je helpt om beter inzicht te krijgen in je potentiële lening.

Maar let op: De resultaten van deze calculator zijn slechts schattingen. Waarom? Omdat de werkelijke kosten van een lening beïnvloed kunnen worden door verschillende factoren die buiten de scope van deze calculator vallen, zoals bijvoorbeeld je kredietwaardigheid, de specifieke voorwaarden van de leningaanbieder, en veranderingen in rentetarieven.

Waarom is dit belangrijk voor jou? Omdat we willen dat je goed geïnformeerd beslissingen neemt. Financiën kunnen complex zijn, maar door heldere en eenvoudige informatie te verstrekken, streven we ernaar om je te helpen navigeren door de wereld van persoonlijke financiën. Deze calculator is een startpunt, geen eindstation.

Wat moet je nog meer weten? Hoewel we ons best doen om accurate en up-to-date informatie te verstrekken, kunnen we geen garanties bieden over de nauwkeurigheid van de resultaten. De financiële wereld is altijd in beweging, en wat vandaag waar is, kan morgen veranderen.

Heb je zorgen of vragen? Dat is volkomen normaal. Als je twijfels hebt of meer gedetailleerde informatie wenst, adviseren we je om contact op te nemen met een financieel adviseur. Zij kunnen je voorzien van persoonlijk advies dat aansluit bij jouw unieke situatie.

Deze disclaimer is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over de beperkingen en het juiste gebruik van de online geld lenen calculator. Het is geen financieel advies. Voor persoonlijk advies raden we aan om een professionele adviseur te raadplegen.