Alles over Sparen

Lees hier alle artikelen in onze categorie ‘sparen’.

groen sparen duurzaam beleggen geld munten boompje groeit groene beleggingen
Sparen
Michel

Groen Sparen – Alles over Duurzaam Sparen

Ontdek duurzaam sparen – goed voor je portemonnee en de planeet! Leer hoe je financiën duurzaam kunt laten groeien voor een positieve impact op het milieu en een mooi rendement. Lees alles over duurzaam sparen met belastingvoordeel.

Lees verder
liquiditeit man met cash euro geld
Sparen
Michel

18 Leuke tips om Geld te Sparen

Sparen is niet alleen slim; het kan ook leuk zijn! Of je nu spaart voor een grote aankoop, een noodfonds opbouwt of financieel onafhankelijk wilt worden, elke euro telt. In dit artikel delen we 18 creatieve en doeltreffende manieren om je spaardoelen sneller te bereiken, zonder dat het voelt als een zware last. Met deze tips krijg je meer grip op je financiële situatie en houd je geld over voor de dingen die er echt toe doen.

Lees verder
Sparen
Michel

De psychologie van sparen: Begrijp je Money Mindset

Sparen is veel meer dan geld opzij zetten; het is een weerspiegeling van jouw houding ten opzichte van geld. Hoe vaak sta je stil bij wat sparen werkelijk betekent voor jouw levensstijl en toekomst? Begrijp je de invloed die jouw ‘money mindset’ heeft op jouw spaargedrag? Dit artikel gaat dieper in op de psychologische aspecten van sparen en helpt je om jouw ‘money mindset’ te begrijpen.

Lees verder
financiële buffer noodfonds sparen spaarvarken met reddingsboei
Sparen
Michel

Een Financiële Buffer – Hoe bouw je dat op?

Laten we eens kijken naar het belang van een financiële buffer en hoe je er een kunt opbouwen. Het hebben van een financiële buffer is misschien niet het meest spannende onderwerp, maar het kan wel cruciaal zijn voor je financiële stabiliteit en gemoedsrust. Het kan stress en financiële problemen voorkomen. Dus laten we beginnen!

Lees verder
euro inflatie stijging euromunt
Sparen
Michel

De Impact van Inflatie op Sparen – Uitgebreide gids

Inflatie, het sluipende gevaar dat langzaam je spaargeld uitholt. Hoe ga je daarmee om? Hoewel het misschien onschuldig lijkt, kan inflatie een aanzienlijke impact hebben op je financiën. Ben je bewust van de waardevermindering van je geld en hoe dit je koopkracht beïnvloedt? Deze gids biedt inzicht in de gevolgen van inflatie en nuttige strategieën te bieden om je spaargeld te beschermen en te laten groeien. Het kan op lange termijn een wereld van verschil maken.

Lees verder
vrouw met spaarvarken is blij met haar persoonlijke financiën
Sparen
Michel

Wat is Depositogarantiestelsel? Uitgebreide uitleg

In een wereld waar financiële zekerheid steeds belangrijker wordt, is het van cruciaal belang dat je spaargeld veilig is. Gelukkig biedt het Depositogarantiestelsel (DGS) bescherming voor je spaargeld tot een bepaald bedrag, zelfs als je bank failliet gaat. Maar welke bedragen zijn precies gedekt? Wie komt in aanmerking? Waar moet je op letten? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over het DGS.

Lees verder